Przygotowywanie posiłków w kamperze będzie wymagało odpowiedniego dobrania sprzętu kuchennego, który łączy funkcjonalność z oszczędnością miejsca. Wyposażona w odpowiedni sposób kuchnia mobilna pozwala przygotowywać pełnowartościowe posiłki nawet z dala od cywilizacji. Zestaw wielofunkcyjnych garnków z przyczepianymi rączkami jest podstawą ekwipunku kuchennego, pozwala oszczędzić sporą ilość miejsca w szafkach. Tego typu naczynia używać można zarówno w piekarniku, jak i na kuchence, a po zdjęciu uchwytów służą również jako pojemniki do przechowywania czy miski do serwowania.
Dobra jakościowo patelnia z nieprzywieralnym dnem, najlepiej także z odpinaną rączką, umożliwia przyrządzanie najróżniejszych dań przy minimalnym zużyciu tłuszczu. Kompaktowe akcesoria wykonane z dobrego silikonu to kolejna ciekawa rzecz – składane durszlaki, miarki czy lejki po zastosowaniu zajmują niewiele miejsca w szufladzie. Elastyczne deski kuchenne sprawdzają się doskonale w niezbyt wielkiej przestrzeni kampera, zapobiegając rozlewaniu soków przy przygotowywaniu mięsa czy warzyw, a nie zajmują zbyt dużo miejsca.
Zamykane pojemniki na żywność z zatrzaskami, jakie można położyć na sobie, stanowią niezbędny element wyposażenia lodówek kempingowych. Dzięki nim produkty długo pozostają świeże, a dostępna w środku przestrzeń jest dobrze wykorzystana. A jeśli ktoś planuje zakup tego typu wyposażenia, to powinien też pomyśleć o różnych innych przydatnych akcesoriach, na przykład takich jak Thetford papier toaletowy.
+Tekst Sponsorowany+