Przygotowywanie jedzenia w kamperze będzie wymagało posiadania odpowiedniego wyposażenia. Ograniczona przestrzeń a także specyfika takiego sposobu podróżowania w pewnym sensie wymuszają nieco inne podejście do doboru akcesoriów, które łączyć powinny kompaktowe wymiary z funkcjonalnością.
Podstawę kuchennego ekwipunku stanowi zestaw wielofunkcyjnych garnków i rondli mających odczepiane rączki, jakie można używać zarówno na kuchence, jak i na grillu czy w piekarniku. Naczynia mające wymienne uchwyty pozwalają zaoszczędzić spore ilości w szafkach, a poza tym używać ich można jako misek do przechowywania czy serwowania.
Warto zainwestować w dobrą jakościowo patelnię z nieprzywierającą powłoką, także z uchwytem z możliwością odpinania, która sprawdzi się przy przygotowywaniu różnorodnych potraw. Składane akcesoria kuchenne to kolejna kategoria niezbędnego na pokładzie kampera wyposażenia. Durszlaki z silikonu, które są płaskie po złożeniu, składane deski kuchenne z rowkiem odprowadzającym płyny czy cedzaki teleskopowe – wszystkie te rzeczy mogą oszczędzić dużo cennej przestrzeni bagażowej. Na szczególną uwagę także zasługują silikonowe maty do pieczenia, które można przyciąć do wymiarów piekarnika w kamperze, a po użyciu zwinąć i schować w szufladzie.
Przydatnym elementem wyposażenia również jest zestaw lekkich misek, kubków i talerzy zrobionych z odpornych na stłuczenie materiałów. Przy takich zakupach warto zastanowić się też nad innymi przydatnymi akcesoriami, takimi jak na przykład Brunner zestaw garnków.
+Tekst Sponsorowany+